2009. április 23., csütörtök

Egyéni bannerterv

2009. április 22., szerda

Portré


50x70cm

2009. április 17., péntek

Romantika



Egy másik félévi feladat a fősulin: ROMANTIKA - A feladat így szólt: Készítsen a témával kapcsolatos műalkotást minimum 60x80-as méretben táblára vagy vászonra, olaj vagy akrilfestékkel.
Jelen pillanatban ebben a stádiumában van a kép, nem tudom, hogy továbbfessem, vagy késznek tekintsem. Ezt a feladatot, és a folyó festése feladatot is Bukta Imre Tanár Úr adta. Ennek a feladatnak a kivitelezésénél 2-szer is csaltam, mivel nem olajfestéket, és nem is akrilt használtam, hanem temperát, másrészt a mérete nem 60x80 cm-es lett, hanem egy kicsit nagyobb: 100x75 cm

2009. április 16., csütörtök

Folyó - formai absztrakció



Ez is egy félévi feladat megoldása. A feladat így szólt: "Készítsen olyan műalkotást, ami a folyóról, folyóval kapcsolatban eszébe jut. Ez a táblakép legalább 70x90 cm-es legyen bármilyen technikával megoldva."
Az alapom farostlemez volt, arra faipari ragasztóval 2 féle vásznat is ragasztottam, a farostlemez különböző felületeire, majd diszperzites lealapozás után temperával megfestettem a képet, majd lefújtam színtelen lakkal, ezt most próbáltam ki először, előnye: fényes, csillogós felületet kapok, mely fény és vegyszerálló.

Káosz és rend



Színtanból az egyik féléves feladatunk, hogy készétsünk 4 képet, oly módon, hogy a káosztól jussunk el a rendig, vagy fordítva, egy kép mérete legyen minimum 50x70cm.
Én persze nem elégedtem meg ezzel a "kis" mérettel, nagyban gondolkodtam.


Minden kép mérete 100x70 cm, így összesen mivel a teljes kép 4 képből áll 100x280cm-es lett a mű.


Ezt a fotót azért raktam be, hogy érzékeltessem a kép méretét.

2009. április 10., péntek

Kesztyűbáb készítése II.


Bukta Imre és Borgó



Miután elkészültek a szivacsból kivágott fejek, fonalat szúrtam fel a szivacsba, méghozzá úgy, hogy levágtam egy tűnek a felső részét, így egy kis villás formát kaptam, aközé beillesztettem a fonalat, kettessével, a vastagabb fonalnál egyessével, szóval meglehetősen időigényes folyamat.
Amit a legutóbbi képen látni az kb. 15-16 órányi munka eredménye.

Intuitív festészet


100x70 cm

100x70 cm
A színtan órai feladat az volt, hogy intuitív szellemiségben készítsük el a festményünket, vagy rajzunkat, én szokás szerint festettem inkább. Az intuitív szó jelentése: ösztönös, lényeglátó, sejtés-szerű.

Kalapos portré szénnel


50x70 cm

2009. április 6., hétfő

Kerámia - korongozás





Kerámia órán a fej mintázása után nekikezdtem a korongozás elsajátításához, nem bántam meg, nagy élmény egy ilyen kis tálat, vagy edényt kialakítani lépésről lépésre. Persze az elején még elég sok nem sikerül, de hát minden kezdet nehéz...


2009. április 5., vasárnap

Festmények


100x70cm
tempera, színezőfesték


A3-as méretű színkompozíciós vázlat, 15 perc allatt készült el, temperával.