2010. február 25., csütörtök

Egy Földi Péter festmény archaizálása



Elektronikus képalkotás órai feladat volt, hogy egy mai képet alakítsunk át archaikus hatásúra, tehát jóval régebbivé, mely tartalmazhat gyűrődéseket, apróbb töréseket, stb. A választásom Földi Péter festményének egy részletére esett, melyet még életmű kiállításán fotóztam be Salgótarjánban. /Az archaizálás Bölcskey Miklós által kiadott feladat volt.

Földi Péter óriási méretű festményének egy sokatmondó részlete.

Lágyabb színekkel készült festményem


100 x 70 cm
Már épp itt van az ideje, hogy egy idén készült festményt is közzétegyek. Anatómiailag szokásosan gyenge, igaz azt is hozzá kell tenni, hogy kb. 1,5 óra alatt jutott el ebbe az állapotába. Szóval ez elég kevés idő egy ilyen méretű kép befejezéséhez, és ahhoz is, hogy pl. a kezeivel rendesen foglalkozzak. De legalább színeiben nem lett olyan rossz. Elvégre is Bukta Imre Tanár Úr a feladat kiadásánál azt kérte, hogy lágyan fessük meg. Ez kihívást jelentett, hiszen nem használhattam erős tiszta színeket, melyekbe általában előszeretettel mártogatom ecsetemet.

Világító fényhatás készítése




Feladat volt, hogy olyan alakzatot készítsünk, ami világít. A megoldásom viszonylag eléggé egyszerű lett. Nem akar több lenni, mint ami.

2010. február 24., szerda

2010. február 23., kedd

Elkészült a maszk




Gouache festékkel átfestettem a kívánt részeket, majd lefújtam színtelen lakkal....és kész is van.

Maszk festése




Faipari ragasztóval lekentem a maszkot, ezáltal keményebb lett, csillogós felületet kapott, ráadásul az esőben sem ázik el. Megszáradása után pedig fehér akril spray-vel több rétegben lefújtam.

2010. február 20., szombat

Szarvakkal bővült a maszk



Mivel elfogyott mind a 6db 100x70 cm-es méretű csomagolópapírom a maszk készítése során, kénytelen voltam újságpapírral folytatni a szarvat, és szépítgetni a durvább, eddig kevésbé esztétikus részeket.
 A fotó csalóka, mert az újságpapírral bevont részeknél nem látszik a plasztikusság. Remélhetőleg a festése után újra látható lesz.

2010. február 18., csütörtök

Lassacskán bővül a maszk


A maszk elölnézetből már kezd összeállni, és a kisebb elemek is a helyükre kerülnek.
Azt tervezem, hogy lesz még szarva is. Mivel sem drótot sem más merevítő eszközt nem használok, kissé tarok a megvalósításától...de belevágok :)

2010. február 16., kedd

Papírmasé maszk készítése



Néhány WC papír gurigát is beleépítettem, melyek sokat segítettek a plasztikusság elérésében. Most van az az állapot, hogy elhiszem, hogy ebből maszk lesz, ráadásul nem is akármilyen :)

Ahhoz, hogy tovább tudjam bővíteni a maszkot, egy kissé feljebb toltam a már megszáradt masét, és újból a kukát kellett csak körülragasztgatni. Így elérte a már majd 1 méteres magasságot.

Sikerült befedni a kukát, vártam egy napot a száradásra.

Itt már alakul a dolog. De olykor én sem hiszem el, hogy ebből maszk lesz valaha...

Szükség van egy formára, amelyre a tapétaragasztóba mártott papírdarabokat felragaszthatjuk.
Nem kell nagy dologra gondolni, egy sima kuka is megteszi. Viszonylag jó kis formája van, mely jó lesz a kiinduláshoz.

Alapanyagok: tapétaragasztó, csomagolópapír
Egy nappal a maszk készítése előtt érdemes már a tapétaragasztót vízzel bekeverni, mivel így másnapra már elmúlik a darabossága, és teljesen feloldódik a vízben.

Magyar fairtrade logóterv



Az Európai Unió új zászlótervei




Bye bye sárga csillagok?


2010. február 13., szombat

Inkpong bannerterv



Mivel eddig egyikünknek sem sikerült szenzációs logót tervezni az inkponghoz, így kaptunk még 1 hetet, hogy összehozzunk egy normális bannert, amely madj a friss blogocska tetejét díszítheti. Arra gondoltam, hogy miért is ne lehetne ez egy animált dolog... >>>

2010. február 12., péntek

Elkészült a kisfurgon makett




Makett készítése


Van-e lehetőség arra, hogy a fényképezőgép által készített képet visszavetítsük a térbe?
Ebben a félévben ez az elsődleges kérdés, amely fotó óránkon megfogalmazódott.

Ilyen esetre példák a 3D-s mesekönyvek - melyek már biztosítják a térélményt.

Az I. feladatunk, hogy válasszunk ki egy tárgyat, és fotózzuk körbe azt minden nézetből.
Ezután készítsünk belőle egy kis makettet, oly módon, hogy az összeragasztásához kis füleket használunk, a már jól bevált módszer szerint.
A választásom egy kis furgonszerű autóra esett, kezdetnek ez nem olyan nehéz forma, de mégis jól nézhet ki ha majd készen lesz. Nyilván a tetejét nem tudtam befotózni rendesen felülnézetből, így azt Photoshopban magam rajzoltam meg.
A feladatot Bölcskey Miklós Tanár Úr adta.

2010. február 9., kedd

Betűmérés


Sokáig azt gondoltam, hogy ezt a munkát nem töltöm majd fel, mert nem egy extra nagy dolog. A feladat az volt, hogy a betűket mérjük le pontosan - melyik mekkora. És elméletileg lesznek azonos betűk (szélességüket tekintve) melyek azonos mérettel rendelkeznek. Így csoportokra lehet osztani őket méretük alapján. Érdekesség, hogy egyes betűk különállóak, tehát egyedi szélességgel rendelkeznek, ilyen pl.: az o, k, w, m, r
Azonos szélességű betűk: b, d, g, p, x
Én a Times New Roman betűcsalád karaktereit mértem le, de a méretük nyílván betűtípusonként változik.
A mérésnél az i és az l betű volt az alapérték = x
Az m betű volt a legszélesebb x+19 egységgel.
A feladatot Faa Balázs Tanár Úr adta fel. Remrégiben elkészítette a tanszékünk weblapját, ami szerintem elég jól néz ki. Főleg a bannerének átmenetes kék színe tetszik. A portál tartalmazza tanárink névsorát, valamint egyes munkáikat. Érdemes megnézni :)

2010. február 8., hétfő

The directress - Igazgatónő


Még mikor a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnáziumba jártam, a gombavatónkon paródiákat adtunk elő. Én az Igazgatónőnket parodizáltam ki, akkor készült ez a fotó. / Jelenenleg vektoros változatban látható.

2010. február 7., vasárnap

Színharmónia




Tervezőgrafikai alapismeretek óránkon a színekről volt szó. Azt a feladatot kaptunk, hogy az összes tiszta színt hasonlítsuk össze az összes tiszta színnel, valamint a tiszta színeket a tört színekkel. Ezt 2 db 6x6-os Mátrix táblázátban volt érdemes elkészíteni. Az 2. táblázatban, melyben a tört színek is szerepelnek, kiválasztottam az általam legjobbnak ítélt színharmóniát.
A feladatot Faa Balázs Tanár Úr adta ki.

Bővülő inkpong logótervek


2010. február 6., szombat

Új blog = Új logó :)



Az új blogunkhoz készített logóterveim.
A többiek is terveznek, a legjobb logó kikerülhet majd a banner részlegbe.

Új blogunk van!!! - Inkpong

Kreatív tervezés órán mint másodéves elektronikus ábrázolás szakos hallgatók létrehoztunk egy közös blogot, melyre vektorgrafikákat fogunk feltölteni, elvileg mindenki heti 3 melót. A lényege, hogy egymás munkáira reflektáljunk közben.

Az oldal címe: http://www.inkpong.blogspot.com/ Már van fent néhány grafika.

Magyar Fairtrade logópályázat






Az Új Reformkor mozgalom által meghírdetett "magyar fair trade" logópályázat így szólt:
A logó ki kell hogy fejezze a magyarországi vidéki térségekben, helyi erőforrással, munkaerővel, hagyományok alapján; nagyrészt vagy egészében helyi alapanyagokból előállított termékek értékét, megkülönböztethetően, a jó minőség és helyi tudás meglétére. Ez a kezdeményezés ugyanis olyan térségekből származó termékeket, szolgáltatásokat szeretne népszerűsíteni, melyek hátrányos helyzetű, perifériára szorult térségekből származnak.